novice iz gozda

Teambuilding in negativni sprožilci

27. 6. 2020

Gozdni pobegi so lahko odlični za team-building pod pogojem, da so ljudje vsaj malo vajeni gibanja v naravi in da imajo še vedno majčkeno otroka v sebi. V nasprotnem primeru se lahko obisk sprevrže v kopico slabe volje in negodovanja, še posebej, če so prisotni negativni sprožilci (dolgotrajno stanje v koloni; mrčes v gozdu; nesterilno okolje, kar gozd zagotovo je; nepripravljenost preizkusiti nekaj novega, …).

Vse zgoraj navedeno se je dogodilo skupini sodelavk na zaključnem izletu. Razumemo vse, tudi slabo voljo. Konstruktivne kritike so vedno dobrodošle, saj pripomorejo tako k boljši storitvi kot tudi k našemu boljšemu delu. Negodovanje kar tako povprek pa ni zaželjeno in vsekakor ni konstruktivno.

Res so komarji v zadnjem tednu v Ljubljani neznosni, a na to nimamo vpliva. Poskrbimo, da našim obiskovalcem poleg razkužil zagotovimo tudi zadostne količine repelentov za vse vrste komarjev in klopov. In seveda, da s srcem opravljamo svoje delo in smo do vseh naših obiskovalcev prijazni.

Zato, ko pomislite na gozdni pobeg kot team-building, pretehtajte tudi, s kom bi se radi preizkusili pri reševanju ugank in ali bo sodelavcem obisk gozda v breme ali veselje.

< nazaj na novice