novice iz gozda

Prizorišče kot v rdeči sobi iz Twin Peaksa

15. 1. 2016

“Za navdušence nad iskanjem skritih predmetov, reševanjem miselnih rebusov in odpiranjem na videz nepredušnih skrinjic v sobah pobega, ki so se v letu dni namnožile po vsej Sloveniji, je novica o najnovejši različici takšne igre na prostem dobrodošla popestritev, za ljubitelje narave pa dober izgovor, da v njej preživijo še več časa.

Prizorišče gozdnega pobega se pojavlja in izginja kakor rdeča soba v kultni nadaljevanki Twin Peaks, le da je namesto s težkimi rdečimi zavesami od drugega dela gozda podnevi zamejeno s trakom, ponoči pa s svečkami in da ni prav nič strašljivo. Njegove natančne lokacije ne bomo razkrili, namignimo le, da se nahaja v urbanem gozdu blizu Ljubljane. O organizatorkah gozdnega pobega pa navajamo le njihovo skupno ime Gozdne ter vzdevke, ki so si jih nadele: Šoja, Breza in Lisica.”

Tako začenja opis svoje izkušnje na enem naših gozdnih pobegov novinarka Dela, ga. Maja Prijatelj Videmšek. Tudi GOZDNE smo bile navdušene, saj so ona in ostali člani njene ekipe na igro prišli optimalno pripravljeni, kar pomeni, da so s kupom toplih oblačil in s še večjim kupom dobre volje uspešno kljubovali pravim zimskim temperaturam in uspešno rešili našega ptiča!

P.S. Ves članek najdete v časopisu Delo (14. januar) oziroma na http://www.delo.si/prosti-cas/zanimivosti/prizorisce-kot-v-rdeci-sobi-iz-twin-peaksa.html.

Avtor fotografije je Roman Šipić (Delo).

< nazaj na novice