Več skrivnosti

Kdo lahko sodeluje v gozdnem pobegu?

Gozdni pobeg za odrasle je pripravljen za skupino od 2 do 5 ljudi, ki so stari vsaj 14 let. Število sodelujočih pri gozdnem pobegu za otroke je prav tako od 2 do 5, pri čemer naj bodo otroci stari od 8 do 13 let, potrebujejo pa tudi spremstvo vsaj ene odrasle osebe. Spremljaj tudi novice iz gozda, kjer bodo objavljeni dogodki, pripravljeni za večje število oseb!

Kaj pa, če nas je več kot 5 ali pa sem sam?

Igra je pripravljena za 2 do 5 ljudi. Če bi jih bilo več, bi postalo gibanje v omejenem prostoru oteženo, sodelovanje v skupini pa manj produktivno. Če vas je več, lahko rezervirate dva termina! Če bi bil igralec samo eden, pa bi bila verjetnost, da bi v omejenem času rešil vse uganke, precej manjša. Prav tako bi izostal družabni užitek igre.

Udeležil bi se gozdnega pobega za odrasle. Ali lahko pripeljem s sabo otroka, mlajšega od 14 let?

Da, tudi mlajši lahko sodelujejo z odraslimi in v igri uživajo. Morda bo tvoja skupina prijetno presenečena, ko bo otroška logika na svojevrsten način pomagala odraslim reševati uganke. V kolikor je otrok več, pa imamo na voljo dva posebna gozdna pobega za otroke.

Ali lahko s sabo pripeljem psa ali drugega domačega ljubljenčka?

Domači ljubljenčki so vsekakor dobrodošli, vendar moraš zagotoviti, da ne bodo poškodovali ali prestavljali rekvizitov ter ogrožali igre. Zaželeno je, da je pes v gozdu na vrvici.

Kje se gozdni pobeg dogaja?

Dogaja se v gozdu v Ljubljani, ki je od strogega centra oddaljen med 5 in 7 kilometrov. Točno lokacijo ti sporočimo v povratnem e-sporočilu po opravljeni rezervaciji oziroma po izvedenem plačilu.

Kako pridem na prizorišče pobega?

Možno je priti z avtobusom, s kolesom, z avtom ali peš. Parkiraš lahko na manjšem parkirišču v bližini.

Koliko časa vnaprej moram rezervirati gozdni pobeg?

Vsaj 24 ur pred začetkom dogodka, če je termin prost na koledarju rezervacij.

Koliko časa traja gozdni pobeg?

Čas za pobeg se izteče po eni uri. Seveda pa lahko ekipa uganke razreši že prej.

Kdaj moram priti na kraj pobega?

Na dogovorjeno mesto pridi 10 minut pred rezerviranim terminom.  Ne zamudi, da si ne skrajšaš časa reševanja!

Ali lahko odpovem oziroma spremenim rezervacijo?

Rezervacijo lahko odjaviš ali spremeniš, vendar moraš to storiti vsaj 24 ur pred rezerviranim terminom.

Kakšen je način plačila gozdnega pobega?

Način plačila je možen zgolj preko rezervacije. S kreditno kartico ali s pomočjo PayPal računa. Tudi po predračunu.

Ali lahko kupim darilni bon?

Seveda. Pošlji poizvedbo na naš e-naslov: contact@gozdne.si ali nas pokliči na +386 64 172 432. V primeru nakupa ti bomo pripravili in poslali simpatičen bon, s pomočjo katerega si bo lahko obdarovanec rezerviral svoj termin.

Kaj storiti v primeru slabega vremena?

Gozdni pobeg, tako za odrasle kot za otroke, se lahko dogaja le v suhem vremenu (z izjemo Gozdnega pobega v dežju). Če bo vremenska napoved 24 ur prej neugodna, bomo termin prestavili po predhodnem usklajevanju s tabo po e-pošti oziroma po telefonu.

Ali potrebujem posebno opremo?

Priporočamo udobna oblačila in obutev, kakršna bi tudi sicer izbral za gibanje v naravi na ravnem terenu. Gozd je življenjski prostor mnogih drobnih živalic, zato je koristno poskrbeti tudi za zaščito proti mrčesu. Predvsem v poletni vročini priporočamo tudi, da s seboj prineseš osvežilno pijačo.

Kakšno mora biti moje znanje, da bom lahko razrešil uganke?

Vse, kar potrebuješ, je ščepec logike in odprtost za skupinsko delo. Otroci, ki bodo sodelovali v gozdnem pobegu za otroke, potrebujejo osnovno znanje branja, pisanja ter računanja.

Kaj pa, če ne znam slovensko?

Vse igre smo pripravili tudi v angleškem jeziku.

Je gozdni pobeg lahko nevaren?

Nikakor. Ne boš plezal na drevesa ali tekal pred medvedom. Le gledati je treba pred svoj nos, da se ne zaletiš v drevo ali soigralca.

Ali me bo strah?

Strah pred strahom je odveč, če le nisi bolj plah od srnice ali zajca.